Nyheter & tankar

I AM Bloggen

med Göran Boll

/

I AM Instruktör – Göran Boll utbildar igen!

I AM Instruktör – Göran Boll utbildar igen!

Intresset för yoga ökar stadigt – numera på tio-i-topp listan över vad svenska folket helst vill träna. Man har sett att alla som söker sig till yogan har förväntningar på dess effekter kring hälsa, avspänning och välbefinnande. Stresshanteringsfacetten är dock bara toppen på isberget. Man har nämligen också sett att tre av fyra kommer till yogan för att utforska medvetandeaspekten, yogans andliga och energimässiga dimensioner. Att sätta sig själv och världen i ett större sammanhang.

Efter åtta år som huvudlärare för den mest framgångsrika Kundaliniyogalärarutbildningen i Skandinavien, efter att i tre år vidareutbildat yogalärare över hela Tyskland i yoga för näringslivet, skapat en yogautbildning för vårdande personal som sen 2007 utexaminerat tusentals lärare, instruktörer och terapeuter i MediYoga över Skandinavien och USA – och i fem år gästföreläst på Yogayamas lärarutbildning – så tog jag paus ifrån utbildandet ett par år – och släppte taget om MediYoga som organisation.

Efter att i december 2016 lämnat över MediYoga rodret till andra har jag hållit en låg profil och låtit det som ska komma ”sen” få värka fram i lugn och ro. Jag mediterade mycket, blickade tillbaka på hur utvecklingen bokstavligt talat ”kommit till mig” sedan jag började träna yoga 1993.

Efter en stark kundalini upplevelse sommaren 1994 började jag utbilda mig till yogalärare. Under utbildningen fick jag till mig att leda grupper inom näringslivet. Ingen runt omkring mig trodde på idén men jag fick SAS som kund redan på första försöket och tio år senare hade jag introducerat yoga på 300 av Sveriges största arbetsplatser, inklusive Ericsson, AstraZeneca, Posten, FRA, Riksdag och Regering.

1998 hade jag grundat Institutet för Medicinsk Yoga, sedermera MediYoga Institutet – och kom ”av en händelse” med i ett forskningsprojekt på K.I. 20 år senare har jag medverkat i 90 % av all forskning på yoga i Sverige och suttit med vid tre disputationer på MediYoga.

2006 fick jag till mig att försöka få in yoga som metod i hälso- och sjukvården, sektorn med de högsta trösklarna av alla. Jag fick ställa in första utbildningen för vårdpersonal då bara två anmälde sig – men fyra år senare var jag inne, då Danderyd som första sjukhus i Skandinavien tog in MediYoga som reguljär rehab till sina hjärtinfarktpatienter. Då fanns utbildningen i flera städer.

Nio år senare finns MediYoga via 2,500 utbildade instruktörer på mer än 250 sjukhus o vårdcentraler (18 %) – en utveckling som enligt internationella bedömare i bl.a. USA och Indien är unik i världen. MediYoga expanderar inom vården i övriga Skandinavien och i USA.

I mitt mediterande återvände jag även till det som en gång lockade mig (som 11 åring) så tydligt TILL yogan. Dess transformerande kraft, kundalini, yoga som metod för att uppnå vår fulla potential. Dess andliga dimension, en väg till att bli sant mänsklig.

Det som 2017-19 värkte ur mig var I AM PROJEKTET – Yoga i syfte att uppnå djupare medvetenhet som människa. En guru berättade för ett par år sedan i en artikel fint om vad medvetenhet utifrån ett yogiskt perspektiv är och handlar om – jag bif. den HÄR

I AM Projektet, som fortsätter utvecklas består idag av 150 olika yogapass och meditationer, tio halvdags- workshops, online verksamhet, ett växande arkiv med texter – och från hösten 2019 i form av utbildning till I AM Instruktör. Utbildningen syftar att ge instruktören förståelse för yogans fulla kapacitet samt verktyg för att förmedla dessa kraftfulla tekniker till alla som har intresse för att på olika sätt utveckla sig själva.

Läs mer om och anmäl dig till våra utbildningar HÄR

Tidigare blogginlägg

Träna Yoga Live Online

”Så himla glad att hittat Görans onlinepass. Det har gett mitt liv en helt annan mening här i Lund.” Kram/CHRISTIN Så skrev en av institutets

I AM not chasing Rainbows anymore – del 2

Jag skrev I förra regnbågsinlägget – del 1 – att vikten av jakten efter lycka är inskrivet i den amerikanska självständighetsdeklarationen. Där står i inledningen

I AM not chasing Rainbows anymore – del 1

Hur många regnbågar jagar du i ditt liv? Flyktiga, diffusa, ouppnåeliga optiska illusioner som målar streck över himlen efter regnet – eller verkliga broar till

I AM ONLINE

2012 började jag planera en online verksamhet. Två år senare var tjänsten Balans Online verklighet. En terapeutisk onlinetjänst där du själv enkelt kan träna korta

6 reaktioner på ”I AM Instruktör – Göran Boll utbildar igen!”

  1. madeleine gylling

    Hej Göran, Går på yogamottagningen Gärdet hos Per och Anita söder. Har även varit med på en av deras ayurvediska resor till Indien. Det har tagit tid för mig att landa..nu först efter 3år märker jag att jag tar till mig Mediyogan och vill utbilda mig till Mediyogainstruktör. Önska få tips på utbildning då de nämnt dig och önskar Stockholm då jag bor där. Vänligen Madeleine Gylling madeleine.gylling@gmail.com

Lämna en kommentar

I AM

I AM, skapat av Göran Boll, inkluderar föreläsningar, kurser, fördjupningar, workshops och självstudier online. Som grund ligger en strävan i riktning mot att lyfta fram och understödja yogans ursprungliga syfte, där reflektion, eftertanke och klarsyn leder till ökad insikt och medvetenhet. Där alla får möjlighet att bidra till en bättre värld.

I AM är öppet för alla som vill arbeta med och utveckla sin medvetenhet.

I AM Online - Made with in Sweden

Logga in

eller
Behöver du ett konto? Tryck på knapparna Google, Facebook eller Apple ovan eller registrera dig med din e-post

Genom att skapa ett konto eller fortsätta att använda tjänsten så godkänner du att du har accepterat användarvillkoren